!

!
cu Danu un blog neînţeles de înţeles.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
♘ Viaţa Privită Prin Ochii Tăi ♘
"Viața e o luptă, când crezi că ai câștigat, s-a terminat!"
-
Daniel Cibotariu

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Click "Edit Content" Below1

Vă doresc să fiţi curioşi!

Vă doresc să fiţi curioşi!
Bine aţi [re]venit la ♘Viaţa Privită Prin Ochii Tăi♘

Faceți căutări pe acest blog

Proverb cherokee

"Întoarce respectul cu respect.Înfruntă provocările cu înţelepciune, și dă-i ipocriziei indiferența ta." - Proverb cherokee

marți, 8 iulie 2014

Romania through American eyes - #roundTripRomania

Ce ar trebui să viziteze un american când vine în România pentru prima dată?

Cam orice localitate din Romania te intampina cu acest slogan: „Bine ati venit!” Sunt multe, chiar foarte multe locuri de vizitat in tara noastra draga. Primul popas pentru un american cred ca este Bucuresti. Printre altele trebuie sa ii spun ca e capitala Romaniei; i se mai spune si micul Paris. E un oras aglogmerat, cu multa lume si agitatie, o capitala colorata, mereu in schimbare, cu santiere in lucru. Nu cred ca isi va dori sa isi petreaca mult timp aici. Viata in America e mult mai agitata si diferita, nu de aceea se spune ca suntem in urma cu 50 de ani fata de restul "Lumii", dar totusi omul a venit in Romania tara tuturor posibilitatilor. Sa incercam alta destinatie care sa ii tina spiritul de observatie antrenat, in miscare. 
Constanta, locul unde toata lumea isi doreste sa ajunga vara.  Sa zicem americanului de ce nu i-ar placea sa vada ca avem cu ce ne mandri: cu Marea Neagra - stiu nu se compara cu Oceanul, dar de vrea distractie si mult soare e locul potrivit unde sa isi faca vacanta.  Sa faca precum tot romanul de rand, sa guste si el apa sarata de la Marea Neagra. Ce ar mai fi de vizitat, incotro sa se indrepte americanul nostru? Daca tot a fost la mare, de ce sa  nu faca si un popas in Delta Dunarii. Sunt multe pensiuni si mult peste, iar daca in bagaje are o undita, n-ar fi rau sa o foloseasca, poate nu ar mai pupa pestii si le-ar da drumu inapoi in apa. O poza cu ciorba de peste ar sta mai bine in cronologia de facebook.  Manastirile din nordul Moldovei sunt al 4-lea obiectiv turistic. E chiar frumos aici, un loc unde se poate regasi, un loc unde traditiile se pastreaza cu sfintenie. I-as recomanda Manastirea Bogdana, Dragomirna, Sucevita, Putna, Voronet, si de ce nu si județul Neamt unde sunt destule manastiri si biserici.
Ce ar fi sa ne mutam in centrul tarii, mai exact in Transilvania, cu destinatia orasul medieval  Sighisoara, cetatea Muresului. Sunt multe locuri de vizitat, ar fi bine sa faca o oprire la rezervatia Naturala Breitea, loc unicat in Europa, cu cea mai mare colectie de stejari multi-seculari ar fi bine si o oprire in Piata Centrala – spatiu comercial in Evul Mediu si loc de judecare a proceselor unde se afla “stalpul infamiei”.
Daca tot ne aflam in Transilvania, ar fi indicat si de neratat o oprire la Brasov mai exact in localitatea Bran unde se afla renumitul Castel Bran pentru a descoperi adevarata legenda a lui Dracula si a experimenta istoria, mitul, intriga si magia acestui minunat loc cu care am reusit sa ne facem cunoscuti in toata lumea.
Dacă batem tara in lung si lat, ce ar fi sa ne oprim si in Banat, mai exact in Timisoara, care a fost scanteia revolutiei, primul oras liber in anii 1989-1990.  „Azi la Timisoara, maine-n toata tara!” Tot in premiera in Timisoara, e bine de stiut ca acesta a fost primul oras cu strazi iluminate electric si cu cea mai veche fabrica de bere din Romania.
Ar mai fi de vizitat Muntii Romaniei: Apuseni, Fagaras, Rodnei, dar cu alta ocazie pentru ca Romania e pur si simplu surprinzatoare si merita vizitata.
Bye Bye Friend.

#roundTripRomania este un eveniment organizat de agenţia de turism TuristClub.ro, în colaborare cu Kooperativa 2.0
 Vă doresc să fiţi curioşi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumesc pentru vizită şi comentarii!

Vă mulţumesc pentru vizită şi comentarii!
Felicitări, ai reuşit să citeşti articolul până la capăt, asta înseamnă că eşti un cititor exemplar, lucru rar în ziua de azi. Aşa că dă şi tu un SHARE, ca să vadă şi prietenii tăi cât eşti de extraordinar!

Faceți căutări pe acest blog

...dandelion...

...dandelion...
...wish...

viața Ta

viața Ta
E viața Mea

Remember thes helpful tips to keep safe!