!

!
cu Danu un blog neînţeles de înţeles.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
♘ Viaţa Privită Prin Ochii Tăi ♘
"Viața e o luptă, când crezi că ai câștigat, s-a terminat!"
-
Daniel Cibotariu

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Click "Edit Content" Below1

Vă doresc să fiţi curioşi!

Vă doresc să fiţi curioşi!
Bine aţi [re]venit la ♘Viaţa Privită Prin Ochii Tăi♘

Faceți căutări pe acest blog

Proverb cherokee

"Întoarce respectul cu respect.Înfruntă provocările cu înţelepciune, și dă-i ipocriziei indiferența ta." - Proverb cherokee

luni, 25 august 2014

Succesul se invață!

   A devenit deja o tradiţie! Toamna asta are loc un eveniment de marcă ce nu trebuie ratat cei de la Akcees organizează Start Me Up în perioada 14 – 20 septembrie, la Pensiunea Speranţa din Predeal.
 Start Me Up este singura şcoală de antreprenoriat din România, în cadrul căreia vei forma echipe, vei genera idei de afaceri şi vei dezvolta ulterior concepte viabile de business lucrând alături de un trainer internaţional, antreprenori şi investitori consacraţi din România.
Taxa de participare la şcoala de antreprenoriat este de 340 euro. Vrei sa participi înscrie - te  AICI!


Ce înseamnă pentru mine să mă reinventez în antreprenoriat?

     
Cu siguranţă trebuie să am abilitați puternice tehnologice sau expertiză într-un domeniu cheie, dar acestea nu sunt definitorii în ale spiritului antreprenorial.
În schimb ca să te poti reinventa în antreprenoriat calitățile cheie sunt trăsăturile cu care ne naștem sau le dobândim pe parcurs cum ar fi creativitatea, capacitatea de a continua să mergi mai departe cînd ești in dificultate, şi abilităţile sociale necesare pentru a construi echipe de succes.

Eu nu cred că exsită exact o definiție stabilită pentru antreprenoriat. Unii experţi cred despre antreprenori că sunt acei oameni care sunt dispuşi să îşi asume riscuri pe cănd alte persoane nu. Alţii îi definesc ca persoane care încep şi construiesc afaceri de succes. Să ne gândim la primele dintre aceste definiţii, antreprenoriatul nu implică în mod necesar prin a începe propria afacere. Mulţi oameni care nu lucrează pentru ei înşişi sunt recunoscuți ca antreprenori în cadrul organizaţiilor lor. 

Indiferent de modul în care definesc 'antreprenor', un lucru este sigur: a deveni un antreprenor de succes nu este uşor.
Deci, cum reuseste o persoana cu succes să profite de o oportunitate, în timp ce o altă, persoană cu aceleasi cunostinte nu are succes? Antreprenorii au coduri genetice diferite? Sau își desfășoară activitatea dintr-o poziție favorabilă, într-un fel sau altul își direcționează deciziile pentru ei?
Deşi mulţi cercetători au studiat subiectul, nu există răspunsuri definitive în sensul ce înseamnă să fi antreprenor. Ceea ce ştim este că antreprenori de succes, par să aibă anumite trăsături în comun. Aceste trăsături se impart in patru categorii:
 1. Caracteristici personale.
 2. Abilităţi interpersonale.
 3. Abilităţi de gândire critică şi creativă. 
 4. Abilităţi practice

Vom examina acum fiecare categorie în detaliu, și ne vom uita la câteva din întrebări pe care va trebui să ți le pui dacă îți dorești sa devii un antreprenor de succes.


Caracteristici personale. 
 • Optimism: Ești o persoană care gândește in mod optimist? Optimismul este cu adevarat un avantaj, și te va ajuta să treci prin perioade dificile astfel că mulți antreprenori pricepuți experimentează pînă își găsesc un model de afaceri care le covine.
 • Viziune: Poți vedea cu ușurință unde lucrurile pot fi îmbunătățite? Poți să înțelegi repede "ideea de ansamblu", și să explici acest lucru pentru alții? Poți crea o viziune convingătoare de viitor , și apoi să inspiri și alte persoane de a se angaja în viziunea propusă de tine?
 • Inițiativa: Ai inițiativă, și din instinct rezolvi problemele sau începi proiecte de îmbunătățire de afaceri? 
 • Dorința de control: Îți place să conduci și să fii hotărât in luarea deciziilor? Esti motivat în a conduce pe alții?
 • Condu si Persistă: Esti auto-motivat si energic? Ești pregătit să muncești din greu, pentru o perioadă îndelungată, spre realizarea obiectivelor?
 • Toleranță la risc: Ești capabil să îți asumi riscuri, și să iei decizii, atunci când faptele sunt incerte? 
 • Flexibilitatea: Te adaptezi ușor, astfel încât atunci când lucrurile nu merg conform planului? Și îti dorești să înveti  și să te dezvolți din eșecurile și greșelile tale? 

 Abilităţi interpersonale.
 Unii oameni sunt mai talentaţi în acest domeniu decât alţii, dar, din fericire, puteţi învăţa şi de a îmbunătăţi aceste competenţe. Tipuri de abilităţi interpersonale, pe care să le includeţi:
 • Conducere și Motivare: Poţi conduce şi motiva pe ceilalţi să te urmeze și să livreze viziunea ta? Eşti capabil de a delega munca altora? Ca un antreprenor de succes, va trebui să depindă de alţii pentru a ajunge dincolo de un stadiu foarte timpuriu în afacerea dumneavoastră  – doar este prea mult pentru a face totul pe cont propriu!
 • Abilităţi de comunicare:  Sunteţi competent cu toate tipurile de comunicare? Trebuie să fiţi capabil să comunicaţi de asemenea pentru a vinde viziunea ta despre viitor pentru investitori, potenţialii clienti, membrii echipei, şi mai mult.
 • Ascultarea: Auziţi ce vă spun alţii? Capacitatea de a asculta vă poate face sau nu antreprenor. Asiguraţi-vă că sunteţi calificat la ascultarea activă şi ascultare empatica.
 • Relaţiile personale: Ai inteligenţă emoţională? Cu cât mai mare este I.E. a ta, cu atât va fi mai ușor pentru tine să lucrezi cu alții. Vestea bună este că vă puteţi îmbunătăţi inteligenţa emoţională!
 • Negociere: Eşti un negociator bun? Nu numai de atât ai nevoie pentru a negocia preţuri mari, de asemenea, trebuie să fii în măsură să rezolvi diferenţele dintre oameni într-un mod pozitiv, într–un mod reciproc avantajos.
 • Etica: Negocierea cu oamenii se bazează pe respect, integritatea, corectitudine şi veridicitate? Puteti conduce etic? Vă este greu să construiţi o echipa ataşată şi fericită dacă aveţi de-a face cu oamenii de genu – personalul, clienţii sau furnizorii – într-un mod sărăcăcios.
Abilităţi de gândire critică şi creativă.
 
Ca antreprenor, trebuie, de asemenea sa vii cu idei proaspete, şi să iei decizii bune în leagătură cu oportunitaţile și proiectele potențiale.
 • Gândirea creativă: Eşti capabil de a vedea situaţii dintr-o varietate de perspective şi să vii cu idei originale?
 • Rezolvarea problemei: Cât de bun ești în a veni cu soluții la problemele cu care te confrunți?
 • Recunoaşterea oportunităţi: Recunoşti oportunităţile atunci când acestea işi fac simţită prezenţa? Poţi identifica un trend? Sunteți capabili de a crea un plan şi de a profita de oportunitaţile pe care le identificaţi?

Abilităţi practice.

De asemenea trebuie sa aveţi abilităţi practice şi cunoştinţe necesare pentru a produce bunuri sau servicii în mod eficient, pentru a putea conduce o companie.
 • Stabilirea obiectivelor: De obicei vă stabiliţi obiective, creând un plan în al atinge, şi apoi să aplicaţi acest plan?
 • Planificarea şi organizarea: Ai talent, aptitudine si abilitaţile necesare pentru a atingerea obiectivelor dvs.? Poţi coordona oameni pentru a realiza acestea eficient şi efectiv? Ştii să elaborezi un plan de afaceri coerent, bine gândit, incluzand dezvoltarea și învățarea de la previziunile financiare adecvate.
 • Luarea deciziilor: Cât de bun eşti în luarea deciziilor? Deciziile le iei bazându-te pe informaţii relevante şi prin cântărirea consecinţelor negative potenţiale? Ești încrezător în deciziile pe care le iei
Să nu uitaţi că devenind un antreprenor este o decizie de carieră ca oricare alta. Faceţi-vă temele, uitaţi-vă la nevoile şi dorinţele dumneavoastră şi apoi decideţi dacă această cale este pentru voi un succes.


Următoarea poveste de succes poate fi a ta! 
 Vă doresc să fiţi curioşi!


sursa artticolaici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumesc pentru vizită şi comentarii!

Vă mulţumesc pentru vizită şi comentarii!
Felicitări, ai reuşit să citeşti articolul până la capăt, asta înseamnă că eşti un cititor exemplar, lucru rar în ziua de azi. Aşa că dă şi tu un SHARE, ca să vadă şi prietenii tăi cât eşti de extraordinar!

Faceți căutări pe acest blog

...dandelion...

...dandelion...
...wish...

viața Ta

viața Ta
E viața Mea

Remember thes helpful tips to keep safe!